בית הדין לעררים הוא בית משפט מנהלי המהווה ערכאת ערעור ראשונה על החלטות של רשות האוכלוסין וההגירה בענייני כניסה, שהייה, ישיבה או יציאה מישראל, וכן בענייני מעמד בישראל.
זכות הערעור קבועה בחוק הכניסה לישראל, תש"ב-1952, והיא מאפשרת לכל אדם שהחלטה של רשות האוכלוסין פגעה בזכויותיו, לפנות לבית הדין ולערער על אותה החלטה.
מי רשאי להגיש ערר?
כל אדם שהחלטה של רשות האוכלוסין פגעה בזכויותיו בנוגע לכניסה, שהייה, ישיבה או יציאה מישראל, וכן בענייני אזרחות, רשאי להגיש ערר לבית הדין לעררים.
לדוגמה, ניתן להגיש ערר במקרים הבאים:
סירוב בקשה להיתר כניסה לישראל;
ביטול אשרת שהייה;
דחיית בקשה להסדרת מעמד מכוח הנהלים השונים;
ככלל, על החלטת רשות האוכלוסין וההגירה קיימת זכות הגשת ערר פנימי בתוך 21 ימים מיום קבלת ההחלטה אל הלשכה שבה נתקבלה ההחלטה.
הערר יטופל על ידי גורם מוסמך בתוך רשות האוכלוסין וההגירה אשר ייתן החלטתו בתוך זמן סביר סמוך להגשתו.
ככל שנדחה הערר הפנימי, ניתן להגיש ערר לבית הדין לעררים בתוך 30 ימים מיום קבלת ההחלטה של רשות האוכלוסין וההגירה על דחיית הערר הפנימי. הערר יידון בבית הדין לעררים אשר מקום מושבו ייקבע בהתאם לסמכות המקומית של הלשכה שבה התקבלה ההחלטה הסופית.
מהן העילות להגשת ערר?
ניתן להגיש ערר לבית הדין לעררים על בסיס מספר עילות וביניהם:
היעדר סמכות בקבלת ההחלטה: בית הדין רשאי לבטל החלטה של רשות האוכלוסין אם היא ניתנה בהיעדר סמכות. רוצה לומר, האם הגורם המקצועי שקיבל את ההחלטה הוא הגורם המוסמך? האם האופן שבה התקבלה ההחלטה היה כדין?
פגיעה בזכויות חוקתיות: בית הדין רשאי לבטל החלטה של רשות האוכלוסין אם היא פוגעת בזכויות חוקתיות, כגון הזכות לחירות, הזכות לשוויון או הזכות להליך הוגן.
טעות משפטית: בית הדין רשאי לבטל החלטה של רשות האוכלוסין אם נפלה בה טעות משפטית, כגון פרשנות שגויה של החוק או יישום שגוי של הוראותיו.
חוסר סבירות: בית הדין רשאי לבטל החלטה של רשות האוכלוסין אם היא בלתי סבירה באופן קיצוני, כלומר אם אין לה בסיס עובדתי או משפטי ראוי.
שיקולים זרים: בית הדין רשאי לבטל החלטה של רשות האוכלוסין אם התקבלה תוך התחשבות בשיקולים זרים, שאינם רלוונטיים לעניין.
חשוב לציין כי רשימה זו אינה ממצה, וישנם עילות נוספות שעשויות להצדיק הגשת ערר בהתאם לנסיבות הספציפיות של כל מקרה.
בית הדין רשאי לדחות או לקבל את הערר, ולבטל את ההחלטה המנהלית או לקבלה בתנאים אחרים.
הליכים בבית הדין לעררים עשויים להיות מורכבים ומאתגרים, הן מבחינה משפטית והן מבחינה פרוצדורלית. ייצוג על ידי עורך דין מנוסה ומיומן בתחום דיני ההגירה והמעמד בישראל הוא בעל חשיבות רבה להצלחת ערר בבית הדין לעררים. עורך דין מקצועי יספק לכם ידע משפטי מעמיק, ניסיון בהליכים בבית הדין, אסטרטגיית תיק יעילה עוד בראשית הדרך, ייצוג מקצועי, הגנה על זכויותיכם, וכן חיסכון בזמן ובעלויות.
משרדי, המתמחה בתחום דיני ההגירה והמעמד בישראל, בקיא בחוקים, בתקנות ובפסיקה הרלוונטיים לבית הדין לעררים. לעורכת דין אסטר ניסיון המאפשר לה לדעת כיצד לנהל את התיק בצורה יעילה, להתמודד עם אתגרים העשויים להתעורר במהלך הטיפול בבקשתכם ובפרט במהלך הדיון, וכן להציג את טענותיכם בצורה אפקטיבית בצורה מותאמת אישית לנסיבותיו הייחודיות של כל תיק.
אסטרטגיית תיק נכונה יכולה להביא להבדל משמעותי בתוצאות הערר בפרט, וההליך הרצוי בכלל.
המידע מוצג לצורך אינפורמציה כללית בלבד ואינו מהווה ייעוץ משפטי.
לייעוץ משפטי מקצועי ומותאם אישית השאירו פרטים ונחזור אליכם.